středa 18. března 2020


Slavnost svatého Josefa 2020

Dokud nebude znovu možné slavit nedělní Eucharistii ve farním společenství, budu zde publikovat krátká zamyšlení nad evangeliem dané neděle/slavnosti

Slova svatého evangelia podle Matouše.
    Jakub byl otec Josefa, muže Marie, z které se narodil Ježíš, nazývaný Kristus. S narozením Ježíše Krista to bylo takto: Jeho matka Maria byla zasnoubena s Josefem. Ale dříve než spolu začali bydlet, ukázalo se, že počala z Ducha svatého. Protože její muž Josef byl spravedlivý a nechtěl ji vydat pohaně, rozhodl se tajně se s ní rozejít.
    Když už to chtěl udělat, zjevil se mu ve snu anděl Páně a řekl: "Josefe, synu Davidův, neboj se k sobě vzít svou manželku Marii. Vždyť dítě, které počala, je z Ducha svatého. Porodí syna a dáš mu jméno Ježíš; on totiž spasí svůj lid od hříchů." Když se Josef probudil ze spánku, udělal, jak mu anděl Páně přikázal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Svatý Josef uvěřil andělovi, že se nemá lekat mimořádné situace (v níž jsme nyní všichni).

Neboj se k sobě vzít svou manželku Marii: Neboj se, i když momentálně běhu věcí nerozumíš.

Vždyť dítě, které počala, je z Ducha svatého. To, co se přihodilo, není nakonec nešťastná náhoda nebo něčí vina; je to v Božím plánu lásky.

Porodí syna a dáš mu jméno Ježíš; on totiž spasí svůj lid od hříchů. Nebudeš-li se bát a uděláš-li to, co říkám (nebo jinak: co ve víře a v modlitbě rozlišíš jako nejlepší), přinese to velké požehnání; spásu všech lidí.


Žádné komentáře:

Okomentovat